SCHILDERIJEN


Met aquarelverf maak ik verschillende schilderijen, maar vooral van mensen en dieren. Zowel in vrij werk als in opdracht. Al mijn schilderijen maak ik in mijn herkenbare stijl; met een rake en losse toets en met veel kleur. In de portretten (of het nou van een mens of van een dier is) probeer ik zoveel mogelijk het karakter en de persoonlijkheid van de geportretteerde naar voren te laten komen. Daarbij leg ik de nadruk op iemands blik, lichaamshouding, haarstijl of juist een kledingstuk, zodat het uiteindelijk niet een foto wordt, maar een persoonlijke en indrukwekkende karakterschets. Ook verwerk ik dit in mijn schilderijen met dieren; ik probeer zoveel mogelijk een sfeer/indruk vast te leggen.
Heeft u vragen over het laten maken van een schilderij? Bijvoorbeeld wat het kost en hoe ik te werk ga?
Hier vindt u de meest gestelde vragen.


WAT KLANTEN ZEGGEN OVER MIJN WERK;

“Femke heeft een geweldig mooie aquarel van mijn kinderen gemaakt. Hoewel ik haar werk al kende, was het uiteindelijke resultaat nog veel leuker dan we verwacht hadden. Ik was namelijk heel blij verrast met hoe goed ze de uitstraling van de kinderen én de beweging heeft weten te vangen. Echt heel bijzonder!
De communicatie over het proces was ook helder, we wisten waar we aan toe waren.”

- Sjoukje Bakker
“Ik ken Femke en haar humoristische illustraties/cartoons al een tijdje, maar toen zij met haar aquarellen en portretten een nieuwe weg in sloeg moest ik er in ieder geval één thuis aan de muur hebben. Toen ik het portret van de straatkrant-verkoper op instagram voorbij zag komen twijfelde ik dan ook geen moment. De man op het portret ken ik niet persoonlijk, maar de manier waarop Femke zijn blik op papier heeft weten te vangen geeft toch het idee dat ik ‘m al jaren ken.” 
-Ralf Emmerich
"Als cadeau liet ik door Femke een portret schilderen. De jarige zelf zag het echt niet aankomen en vond het portret erg treffend en ook intiem. Zelf heb ik er gewoon nog mee gepronkt op de verjaardag en kreeg veel lovende reacties, dus nogmaals dank!" 
-Carol


    error: Content is protected !!