Aquarel portret


Eens in de zoveel tijd plaats ik een oproep op mijn social media kanalen (Twitter, Instagram, Facebook en LinkedIn) of ik profielfoto's mag gebruiken om te schilderen. Dit keer besloot ik het proces van schilderen ook te filmen.

De oude foto die ik dit keer uitkoos had van zichzelf al een nostalgische sfeer, dus ik besloot te kiezen voor 1 kleur; sepia. De kleur van oude foto's. En een kleur waar je heel licht en heel donker mee kan schilderen.
Enkele haren boven en die over haar gezicht heb ik eerst gemaskeerd met making fluid en een dun penseel. Normaal ben ik daar niet zo'n voorstander van, want je krijgt er van die scherpe randen mee als je dit later weer verwijderd. Maar doordat ik het nu super dun had aangebracht kreeg het toch het gewenste effect (al heb ik de randen toch nog stiekem daarna wat zachter gemaakt met een dun nat penseel).

Het filmpje is overigens zwaar versneld, want zo snel kan ik echt niet schilderen. Maar toch is het schilderij zelf ook snel opgezet. Om het nog 'lucht' mee te geven (veel wit overgelaten) en het nog schetsmatig te houden. Van mij mag je best zien dat het een aquarel is, gemaakt door een mens, en geen foto.
error: Content is protected !!