MEEST GESTELDE VRAGEN


Wat zijn de kosten voor het maken van een aquarel?
Dit hangt af van het formaat en complexiteit van het schilderij dat u wilt. Hieronder vindt u een overzicht van de prijzen. Alle prijzen (euro) zijn inclusief btw en exclusief eventuele verzendkosten. Wilt u een formaat dat er niet tussen staat? Stuur me een berichtje en dan kijk ik wat ik voor u kan doen.
Vooraf vraag ik een aanbetaling (35% van het totaalbedrag).
Formaat in cm1 persoon (of dier)2 personen (of dieren)
15 x 21 (A5) 219,- 249,-
17 x 25249,- 279,-
21 x 30 (A4)299,- 329,-
25 x 35359,- 389,-
30 x 40 (A3)419,- 449,-

Als ik een portret wil, hoe weet ik dan zeker dat deze gaat lijken?
Allereerst wil ik u erop wijzen dat ik schilderijen maak. Wilt u 100% gelijkenis met de exacte kleuren en knalletje scherp? Laat dan een mooie foto door een goede fotograaf maken. De portretten die ik maak, schilder ik in mijn stijl en in mijn impressie (altijd in overleg natuurlijk). Maar, om u een beetje op weg te helpen, ziet u hieronder twee voorbeelden van schilderijen die ik heb gemaakt n.a.v. een foto.


Hoe ga je te werk?
Allereerst bespreek ik eerst uitvoerig wat uw wensen zijn. Zo vraag ik bijvoorbeeld welke emotie en sfeer u wilt terug zien in het schilderij. Ik werk altijd vanaf een foto. Deze kunt u zelf aanleveren of, in het geval van een dier, maak ik gebruik van een foto uit mijn archief. Foto’s die u zelf aanlevert; graag zo scherp mogelijk en in een hoge resolutie. Meestal vraag ik om meer foto’s als het om een portret gaat (ook van een huisdier). Zo kan ik goed de huid-, haar en oogkleur onderscheiden.

Ik bespreek met u de planning en zet daarna uw opdracht vast in mijn agenda. Zo kan het voorkomen dat u een aantal weken moet wachten omdat er andere opdrachten al ingeboekt zijn. Maar uiteraard probeer ik het eerst mogelijke plekje te vinden. Na akkoord vraag ik een aanbetaling (35% van het totaalbedrag).

Soms laat ik een paar verf streken/nuances zien van de kleuren waarmee ik ga werken, mocht ik andere kleuren gebruiken dan op de referentie foto of gewoon om er zeker van te zijn dat ik de gewenste kleuren gebruik. Na akkoord ga ik aan de slag met het schilderij. Ik maak eerst kleine proef schilderingen om daarna pas aan het definitieve werk te beginnen. Zodra ik echt klaar ben, krijgt u een berichtje en kan het werk opgehaald of verstuurd worden. Tijdens het proces houd ik u uiteraard op de hoogte.
Hoe lang duurt het om een schilderij te laten maken?
Ik plan uw opdracht eerst, in overleg, in. Soms kan ik uw opdracht meteen inplannen, maar meestal pas over een paar weken. Dit is afhankelijk van eerder ingeboekte opdrachten. Nadat uw opdracht is ingeboekt is uw werk over het algemeen binnen 3 weken voltooid. Soms iets eerder, maar nooit veel later. Ik houd u tussentijds op de hoogte van de vorderingen en de verwachte levertijd.
Heeft u een deadline, bijvoorbeeld een verjaardag, jubileum of hebt u er gewoon te laat aan gedacht om een cadeau te bedenken; stuur me een berichtje en we bekijken samen de mogelijkheden.
Kan het schilderij worden verstuurd en zit dit in de prijs inbegrepen? Of kan ik het ook ophalen?
Het schilderij kan worden verstuurd en dit zit niet in de prijs inbegrepen. Ik verstuur de werken altijd aangetekend en zorgvuldig, in een stevige doos verpakt. Het werk kan ook worden opgehaald in mijn atelier in Scheveningen (Stadhouderslaan 8).
Ik wil mijn schilderij nog nét iets origineler en persoonlijker. Kan dat?
Zeker! Voor € 30,- extra maak ik schilderijen waarbij ik, in plaats van standaard kraanwater, gebruik maak van bijvoorbeeld zeewater. Standaard heb ik in mijn atelier een verse fles zeewater (getapt in Scheveningen), maar misschien heeft u zelf nog wel water van uw favoriete vakantie oord. Bijvoorbeeld uit de rivier in Frankrijk bij de camping waar u elk jaar komt, uit de zee in Griekenland waarbij u getrouwd bent of misschien uit het water op het strand van Texel. Aan een liter water heb ik genoeg en ik maak foto’s of een filmpje waarin ik u ook daadwerkelijk laat zien dat ik dit water gebruik (en niet stiekem door de wc spoel). Door het gebruik van zout water gaat de verf meer granuleren. Er ontstaat meer korreling doordat de pigmentdeeltjes zich op het papier wat meer afzetten. Zie hieronder wat voorbeelden. Links bevat zeewater, rechts gewoon kraanwater. (Overigens zijn er verf soorten die dit al uit zichzelf min of meer doen, zoals ultramarine blue en raw sienna).


Houd er ook rekening mee dat er soms even een wat ziltig luchtje blijft hangen om het schilderij. Maar dit wappert er na een tijd weer vanaf.
Hieronder een schilderij gemaakt met Schevenings zeewater.


Zijn de schilderijen op je site ook te koop en wat kosten deze?
Niet alle schilderijen zijn te koop, maar stuur mij een berichtje naar welke uw interesse uit gaat. De prijzen variëren tussen de € 150,- (A5 formaat) en € 350,- (A3 portret) incl. btw. Kijk ook op mijn Instagram pagina. Daar vind u de meest recent gemaakte schilderijen!
Welke materialen gebruik je?
Ik werk bijna altijd met Winsor & Newton grof/grain torchon papier (en soms die van Arches). De verf van Daniel Smith gebruik in standaard met her en der een tubetje van Winsor & Newton. Verder gebruik Chinese kalligrafie penselen en penselen van de merken Escoda en Da Vinci.
Hoe verzorg ik mijn schilderij?
Graag niet in, zoals men dat noemt’ de “natte ruimtes”. Het blijft een aquarel, dus blijf weg van vocht. En liever niet op een plek waar constant de (felle) zon op staat. Daar kan het mogelijk van verbleken. In een lijst, achter glas, blijft de aquarel het mooist. (En dit mag gewoon een lijst van Ikea zijn).
Toch nog een vraag die er niet bij staat?
Neem dan contact met me op!


error: Content is protected !!